Paloturvalliset asiakirjakaapit

Palotestattu ja hyväksytty paloturvallinen asiakirjakaappi paperiesi
suojaksi

 

Maassamme syttyy useita kymmeniä tulipaloja joka päivä. Mitä tapahtuisi, mikäli yrityksessäsi sattuisi vakava tulipalotilanne? Onko asiapaperisi ja tärkeät tiedostot suojassa paloluokitellussa kaapissa?

 

Oletko tutustunut millainen palokuorma ja riski sisältyy toimipaikkasi rakenteisiin ?
Palon roihutessa kuumuus saattaa ylittää 800 asteen rajan, suojaavatko nykyiset kaappisi kaiken tärkeän materiaalin. Saapuisiko palokalusto riittävän nopeasti paikalle ? Pystyttäisiinkö arkisto silti pelastamaan? Mitä sammutusvesi aiheuttaa kaapeissa oleville materiaaleille ?
Kuvittele itsesi kävelemässä toimiston käytävällä savuvahingon jälkeen, jokaisesta askeleestasi jää lattiaan kengän jälki, jokainen työpöytä on mustan noen päällystämä. Kun avaat puisen toimistokaapin, jokainen hylly on noen tahrima jokainen istuin, kaikki mustaa nokea.. Tämä on vain naapurissasi tapahtuneen
palon jälkiä, millaista se olisi mikäli palo olisikin päässyt etenemään..toimistoosi.

Testattu ja hyväksytty paloturvallinen asiakirja tai arkistokaappi on hyvä investointi haluttaessa suojata yrityksen asiakirjat yllättäviltä vahingoilta. Valitettava tosiasia on, että hyvistä palovaroittimista ja sammutusjärjestelmistä huolimatta tulipaloja syttyy vuosittain myös yrityksissä. Normaalit puiset ja peltiset kaapit eivät suojaa tärkeitä asiakirjoja tuhoutumiselta. Paloturvallinen testattu ja sertifioitu asiakirjakaappi ei suojaa ainoastaan kuumuudelta, se antaa myös suojaa savukaasuja, nokea sekä sammutusvettä vastaan. Suojaamattomia nokisia asiakirjoja on lähes mahdoton puhdistaa käyttökelpoiseksi, vaikka ne eivät olisikaan palaneet. Palotestattu ja hyväksytty asiakirjakaappi suojaa oikein käytettynä silloinkin kun et ole itse paikalla. Se antaa passiivista suojaa ympäri vuoden,
lomallasikin.

Markkinoilla esiintyy joidenkin tuotteiden yhteydessä erilaisia ominaisuuksia kuten “tulen kestävä, runko täytetty tulenkestävällä materiaalilla, paloa estävä rakenne, palosuojakaappi, rakenteellinen palosuoja”. Kyseiset “ominaisuudet” eivät kerro tuotteen todellisesta paloturvasta. Ainoastaan virallisesti palotestatussa ja sertifioidussa tuotteessa on riittävät todisteet tuotteen ominaisuuksista ja todellisesta kestävyydestä.

​Paloturvan osalta myös esiintyy toteamuksia “1000 asteessa 60 minuutin ajan” Valitettavasti väite ei pidä paikkaansa ainakaan silloin mikäli sillä tarkoitetaan paloturvaluokkaa.

Kyseessä on polttouunin ns. loppulämpötila testiolosuhteissa. Jokainen testi aloitetaan ns.huoneen löpötilassa. Eli n. 18-20 astetta. Kaapin ulko- tai sisälämpötilakaan ei näin ollen voi olla sama koko polttotestin ajan. Pienet paloturvakaapit eivät kykene suojaamaan sisältöä 1000 asteen kuumuudessa 60 minuuttia, kun otetaan huomioon että kaapin sisälämpötila ei saa nousta yli 175 asteen.

Kun valitset palotestattua ja luokiteltua tuotetta, kannattaa olla tarkkana, ettei haaviin jää testaamaton tuote.

Mallistomme:

Office Pro- Sarja

SLFF- Sarja

Haluatko lisätietoa tuoteryhmästä?

Yhteydenottotapa

4 + 5 =