Turvakaapit

Testatut ja hyväksytyt turvakaapit ovat murtoluokiteltuja kassakaappeja kevyempi ja rakenteellisesti heikompi tuoteryhmä. Ne ovat kuitenkin vahvoja ja turvallisia verrattuna moniin markkinoilla oleviin ns. ”turvakaappeihin”. Hyväksytyissä turvakaapeissa on aina merkittynä jokin murtoturvaluokka, mikä kertoo kyseisen tuotteen murtovahvuudesta. Nämä tiedot ilmoitetaan kaapin oven sisäpinnassa olevin kyltein. Ilman näitä kylttejä on toden näköistä, että kaappi ei täytä niitä vaatimuksia mitä turvakaapeille on asetettu. Näin ollen voitaneen sanoa, että kyseessä on luokittelematon ”turvakaappi”.

Turvaluokitellut turvakaapit sopivat aseiden, avaimien, lääkkeiden, elektroniikan ja monen muun tärkeän materiaalin suojamiseen. Tässä kuitenkin tulee muistaa, että turvakaappi ei täytä samoja vaatimuksia, joita aidoille luokitelluille kassakaapeille on asetettu, mikäli kaapissa säilytettäisiin kymmenien tuhansien arvoista omaisuutta, tulisi harkita murtoluokiteltuun kassakaappiin siirtymistä. Turvakaappien turvaluokkia ovat mm. SS 3492, SS 3493, S1 EN 14450 sekä S2 EN 14450

Mallistomme:

SLK sarja

SET-2 sarja

Myyntiargumentit kuten vahvat lukkopultit/ tapit, EN 1300 luokiteltu avainlukko, kaksoisseinärakenne eivät itsessään ole mikään tae siitä, että kyseessä olisi aito turvakaappi. Hätäavain ei myöskään kerro kaapin turvallisuudesta mitään uutta. Kassakaappilukkoja käytetään yleisesti monissa ohutlevytuotteissakin.
Ohutpeltisissä tuotteissa avaaminen (murtautuminen) muilla keinoin on helpompaa, kun hyökätä itse avainlukon kimppuun. Avainlukko kannattaa muutenkin jättää rauhaan, sertifioiduissa tuotteissa ne on suojattu enemmän kuin hyvin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kaapilla missä nuo testit ja hyväksynnän on hoidettu kuntoon, on paremmat mahdollisuudet selvitä hyökkäyksestä kuin luokittelemattomalla ”turvakaapilla”

Kuva turvakaapit
S1 EN 14450 hyväksytystä tuotteesta

Kyltit saattavat olla myös toisen näköisiä.
Tärkeintä kuitenkin on, että siitä käy ilmi standardi ja turvaluokka

Haluatko lisätietoa tuoteryhmästä?

Yhteydenottotapa

4 + 2 =